Krogsrud Sag har nå gjennomført en tre ukers prøveperiode med bruk av avansert biodiesel på sine skogsmaskiner. Konklusjonen av prøveperioden er at biodrivstoffet har fungert på lik linje med fossilt drivtsoff. Sjåførene har ikke kunnet merke noen forskjell på maskinene og drivstofforbruket er heller ikke vesentlig høyere. Det kan til og med se ut som at forbruket av AdBlue er noe redusert, men dette skal undersøkes litt nærmere.

Det avanserte biodrivstoffet er produsert av brukt frityrolje som gir en svært god klimagevinst. Men målet er at biodiesel produsert fra skogsvirke skal brukes i neste prøveperiode på vinterføre.

Slik det ser ut nå er prisen på biodrivstoff den eneste utfordringen for at flere skal se på dette som et reelt alternativ til fossilt drivstoff. Så her må det gjøres en jobb for å få konkurransedyktige priser! 

På bildene er Ole Randin Klokkerengen, Hans Petter Klokkerengen og Carl Randin Klokkerengen fra Krogsrud Sag, i tillegg er Hans Christian Trollsås fra Vera Tank representert med tankene de har levert til prosjektet.